Hemdjes te passen en prothesebeha’s

 
 
 

‘Een paar maanden later stond ik in een winkel hemdjes te passen. De verkoopster benoemde dat ze zo leuk stonden, maar ik twijfelde of het decolleté niet te diep was. De verkoopster vond echt absoluut van niet en drong een klein beetje aan op koop. Uiteindelijk besloot ik maar te vertellen dat ik twijfelde omdat ik over een paar weken een borstamputatie moest ondergaan en niet zeker wist of de hemdjes daarna nog steeds mooi zouden staan. De verkoopster rende me voorbij en riep alleen nog even naar me dat ik moest blijven staan. Ik dacht dat ik iets heel verkeerds gezegd had. Maar na een minuutje kwam de verkoopster terug. Ze was met haar bazin gaan overleggen; ik mocht de hemdjes allebei met 50% korting kopen. Lief toch?’

Détje, 37

‘Ik had werkelijk geen idee dat er zoveel prothesebeha’s bestonden. Als je naar een beha gaat kijken, let dan ook op het volgende: er zijn beha’s met brede bandjes (voor mensen met een verhoogd risico op oedeem en/of met zware borsten / borstprotheses), beha’s met een voorsluiting (een half jaar na de operatie word je arm vaak stijf en krijg je een achtersluiting zelf vaak niet meer zo goed dicht), beha’s met en zonder beugel, sportbeha’s maar ook beha’s die speciaal worden gemaakt om oedeemvorming te voorkomen. Echt superhandig als je een okselkliertoilet hebt ondergaan.

Mij is inmiddels opgevallen dat de bedrijven die prothesebeha’s verkopen lang niet alle soorten beha’s in huis hebben en dus ook geen rekening houden met de hierboven genoemde zaken. Dus: kijk eerst op internet wat je zou willen qua beha en ga dan pas naar een winkel om de prothesebeha te passen en te kopen. Als ik dat ook gedaan had, zou ik nu niet drie superdure beha’s in mijn kast hebben liggen die het oedeem erger in plaats van minder erg maken.

Détje, 37


Lees meer over het thema ‘Leven zonder borst(en)’

Vorige
Vorige

Haal het allemaal maar weg!

Volgende
Volgende

Ik ben blij met mijn lijf